Kako mogu zaustaviti lica rast kose?

Postoji nekoliko načina za trajno zaustaviti lica rast kose, ali to je moguće usporiti povratak vidljivog rasta, smanjiti ukupni kosu, a ako imate određenu zdravstveno stanje, prestati lica rast kose uopce. Depilacija, lasersko uklanjanje dlaka, a elektrolizom su sve vrste uklanjanja dlačica koji se može koristiti na licu s dugoročnim rezultatima. Lasersko uklanjanje dlaka i elektrolizom mogu smanjiti ili prestati s vremenom lica rast kose uopce, ali dodatno liječenje sjednice ponekad su potrebne nakon nekoliko godina. Na kraju, ponekad lica rast kose je rezultat hormonalne neravnoteže ili zdravstveno stanje, što se može riješiti tako da posjetite liječnika, uzimajući checkup, i procjenu mogućnosti.

Depilacija je metoda uklanjanja dlaka koje koristi vruće ili tvrdi vosak i platnene trake ripati svoju kosu iz korijena. To je obično prilično bolno, ali to može potrajati tjednima za rast kose lica da se vrate. Downsides su trošak, bol i privremeno crvenilo, a možda i svrbež na mjestu waxing.

Suprotno uvriježenom mišljenju i neke reklame, laser za uklanjanje dlaka nije trajno rješenje neželjenih dlaka. To može zaustaviti rast za neko vrijeme, ali s vremenom kosa će početi rasti ponovno. Ova metoda uklanjanja dlaka je točnije opisati kao trajnog smanjenja dlaka metode, jer iako neki od kose raste nazad, tu je manje od toga nego prije. Zaustavljanje lica rast kose s ovom metodom je obično jeftiniji od zaustavljanja rasta na nogama, leđima, ili ispod pazuha jer je područje relativno je malen. Vi ćete najvjerojatnije trebati više sjednica privremeno zaustaviti sve dlake na licu.

Electrology se često smatra kao jedini način da se u potpunosti uništiti stanice koje uzrokuju rast kose. Potencijalni nedostatak je da to može potrajati i do četiri godine potpuno prestati lica rast kose. Ove sjednice su često skuplji ili skuplji od lasera i waxing sjednica.

Na kraju, ponekad lica rast kose je znak još jedan problem, nije problem sam po sebi. Imbalanced hormoni ili određene zdravstvene uvjete vašeg lica može povećati rast kose. U ovom slučaju, to je poželjno da posjetite liječnika kako bi procijeniti situaciju i saznati što se događa s vašim tijelom

lijek može biti nešto relativno jednostavna, a ne kao skupo kao redovite sjednice za uklanjanje dlaka. Neke žene naći olakšanje za uzimanje kontrola rađanja pilule hormona koji uravnotežuje svoje hormone, potencijalno dovodi do manje dlake na licu, a manje akni.